Projecten

Duurzaam schilderwerk aan een tuinhuisje met Copperant PURA dekkende buitenbeits

Het onderwerp van dit project is een tuinhuisje.
Dit tuinhuisje is van naaldhout en is jaren geleden al eens behandeld met transparante beits op terpentine basis.

Copperant

Het weer en de zon hebben hun werk gedaan en de oude verflaag is zwaar gedegradeerd. Er is al sprake van vergrijst hout door UV -straling van de zon. De twee zijdes die we voor dit project als eerste aanpakken zijn twee zijdes die vrijgekomen zijn door het verwijderen van de schutting. Deze twee kanten stonden daar op zo’n 30 cm vanaf. Dus altijd in de schaduw. Het hout op deze twee zijdes zijn ook in een veel betere staat dan de andere zijdes.

Duurzaam schilderwerk

Na grondig reinigen met Bioversol met scotch-brite spons is de oude beitslaag goed mat geschuurd met de schuurmachine stofzuiger combinatie met schuurpapier korrel P180. Nadat de laatste beetjes stof verwijderd waren, kon er geschilderd worden. Aangezien deze Copperant Buitenbeits een één-pot-systeem is hebben we geen grondverf nodig. Handig en efficiënt. Gekozen is voor een bruine-grijze kleur in combinatie met wit.

biobased schilderwerk

Voor het schilderen gebruikten we een grote kwast, maat 20 in combinatie met een velvetrollertje. De verf werd aangebracht en verdeeld met de kwast en daarna nagerold met de roller. Op deze wijze krijgt men een mooi, glad resultaat. Aangezien deze verf op waterbasis is, verwerkt hij erg licht en kan je flink tempo maken op de vlakke stukken. Voordat de tweede laag aan de beurt was is de na droging de ondergrond licht geschuurd. De tweede laag werd op zelfde wijze aangebracht en leverde een strak afgewerkt tuinhuisje. Helaas zie je nu niet veel meer van het werk omdat de nieuwe schutting er al weer staat.

Duurzaam schilderwerk

Enkele mooie eigenschappen die deze dekkende buitenbeits zo geschikt maken voor dit werk zijn:

  • watergedragen dus snel droog
  • zeer vochtregulerend
  • zijdeglans voor een rustig en strakke uitstraling
  • snelle verwerking
  • geen grondverf nodig
  • langdurige bescherming

Copperant PURA Dekkende Buitenbeits is biobased. Bevat dus geen aardoliebestanddelen maar is van biologische oorsprong. Geen oplosmiddelen behalve water. Veilig voor mens en milieu.

Pin It on Pinterest

Share This