Najaar met duurzame verf

Wisselvallig weer
Veel klanten willen in het najaar toch nog even de buitenboel winterklaar hebben. Maar het schilderwerk in oktober en november is vaak lastig door het wisselvallige weer. Lijnolieverven vallen dan af door hun te trage droging. Maar dat wil niet zeggen dat er geen duurzaam schilderwerk mogelijk is in deze maanden. Zolang het droog is en de temperatuur ligt gemiddeld rond de tien graden, dan kan je met een systeem van Copperant prima uit de voeten.

Copperant Quattro
Voor buiten adviseren wij in deze tijd, en ook in het vroege voorjaar, het Quattro systeem. Dit systeem bestaat uit een grondverf, een zijdeglans lakverf en een hoogglans lakverf. Er is tevens een een-pot-systeem verkrijgbaar, de Quattro Systeemverf. Deze verven zijn oplosmiddelhoudend en gedragen zich net als een gewonen terpentine verdunbare alkydverf. Het grootste verschil is dat het bindmiddel van de Quattro is opgebouwd uit grondstoffen van natuurlijke oorsprong, tegenwoordig heet dat biobased. Normale alkydverven zijn opgebouwd uit fossiele grondstoffen, zoals aardolie. En dat is nou net een grondstof die veel schade aan het milieu toebrengt. Vandaar onze voorkeur voor biobased producten.

Duurzame afwerking
Bij een goede toepassing is een onderhoudsinterval tot 10 jaar mogelijk met het Quattro systeem. Zeker met de hoogglans heb je buiten een sterke, duurzame afwerking. De grondverf is nu ook, net als de aflak, via de verfmengmachine in alle kleuren te verkrijgen. De verf laat zich prima verwerken en ook de geoefende schilder merkt nauwelijks verschil met de verven waar men normaal mee schildert.
Wij denken dat biobased verven de toekomst zijn. Wil eens ruiken aan de toekomst, probeer dan eens een product uit de Quattrolijn en laat je verbazen over hoge kwaliteit van deze minder milieubelastende verven.

Biobased grondverf
Duurzame lakverf
Mars Verf Natuurlijk

Onze laatste blogs ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het nieuws en speciale aanbiedingen.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This