Maril muurverf

Maril is de veelzijdige binnenmuurverf van Aquamaryn. En deze verf is echt anders dan de reguliere latex muurverf die momenteel veel wordt gebruikt. Maril is namelijk voor het allergrootste deel gemaakt uit natuurlijke grondstoffen. De reguliere acrylaatdispersie muurverven zijn gemaakt met grondstoffen uit de aardolie-industrie. Deze stoffen worden niet duurzaam gewonnen en zijn ook nog eens vervuilend tijdens transport en productie.

Lijnzaadolie
Maril muurverf wordt gemaakt met olie van lijnzaad. Lijnzaad is afkomstig van de vlasplant en deze groeit gewoon in Nederland, op het land van Nederlandse boeren. Deze lijnzaad wordt geslagen door windkracht in een ouderwetse oliemolen op de Zaan. En deze olie is uiteindelijk weer de basis van het bindmiddel in deze muurverf. En dat is heel wat anders dan aardolie inkopen bij een toch al superrijke prins uit een ver land.

Verwerking
Maril verwerkt verder zoals latex muurverf. Dekt goed, is in alle kleuren verkrijgbaar en is mooi mat. De muurverf ruikt aangenaam naar lijnzaadolie. Deze geur kan een tijdje blijven hangen maar is zwak en niet storend. Het is inzetbaar voor het meest voorkomende schilderwerk aan wanden en plafonds. Ook over glasweefselbehang geeft het een mooi resultaat. Andere voordelen zijn dat Maril niet statisch oplaadbaar is en waterdamp doorlatend.

Natuurlijke grondstoffen
Aquamaryn is voortdurend op zoek naar de minst schadelijke en meest effectieve grondstoffen. Maril muurverf bevat minimaal 98% natuurlijke grondstoffen (water, herwinbare plantaardige stoffen en minerale stoffen). Dit bekend dat het voor de opdrachtgever en voor de schilder zelf een zeer veilig materiaal is om mee te werken.

Systeem
Voor vers gestucte muren en andere zuigende of poederende ondergronden is er Maril voorstrijk. Deze dringt diep in (eigenschap van lijnolie) en stabiliseert de ondergrond. Met eenmaal voorstrijk en een afwerking van twee lagen Maril muurverf heb je dan een mooi dekkend systeem. Geen dun plastic laagje van acrylaat maar een ademende afwerking op natuurlijke basis.

Maril muurverf
Maril Voorstrijk
Mars Verf Natuurlijk

Onze laatste blogs ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het nieuws en speciale aanbiedingen.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This