Re-used muurverf

En toch is het een goed idee. Waarom slaat het dan niet aan? Ik heb het hier over muurverf uit restanten latex. Ieder schildersbedrijf heeft wel eens een klusje wat prima met restantenverf is uit te voeren. Toch kopen we elke keer weer nieuwe verf. En gaan de resten van de oude, nog goede verf richting de verbrandingsoven. Wij zijn toch slimmer dan dat?

Circulair
Aangezien we muurverf die eenmaal op de muur zit niet kunnen hergebruiken moeten wij schilders een andere methode vinden om verf circulair te krijgen.
Natuurverf gaat al flink in de goede richting. Doordat de grondstoffen elk jaar weer opgroeien. Maar volledig circulair zou het pas worden, als de verf die op de muur zit, grondstof wordt voor de nieuwe verf. Zo ver is het nog niet. Het is dus zoeken naar andere methoden en verf maken van afval is er een van.

Afval?
Natte restantenverf is chemisch afval en wordt zodanig apart ingezameld. Wat een kans! Een hele berg grondstof bij elkaar. Alleen al door het apart te zetten veranderd afval in grondstof. De techniek om hier weer bruikbare verf van te maken is er, en het werkt. En er is restantenverf te over. Aan de aanbodzijde is er dus helemaal geen probleem. Wij schilders zijn het probleem! En de opdrachtgever.

Kwaliteit
Dat verf uit restanten geen kwaliteit zou hebben zit gewoon tussen de oren. Het zijn makkelijk toepasbare, allround muurverven voor binnen, gewoon op acrylbasis. Van prima kwaliteit. Momenteel zijn er een paar spelers op de markt die deze verven leveren. Evert Koning (Aquamaryn) levert bijvoorbeeld EVA (Einde Van Afval).

Besparen
Het besparen op grondstoffen is een goed idee. Dit moet groter worden. Het moet op termijn toch kunnen dat er eens per jaar een rondje langs schildersbedrijven wordt gereden. Om daar de kliekjes muurverf op te halen. Deze verwerken tot nieuwe, goede verf en weer terug leveren. En als dit op grote schaal kan moet het ook nog eens stuk goedkoper kunnen zijn dan nieuwe verf. Ik zeg win-win! En als we dan ook nog de plastic verfemmers kunnen recyclen, zijn we helemaal goed bezig!

Dit blog is eerder gepubliceerd opĀ schildersVAK.nl

EVA muurverf
Mars Verf Natuurlijk

Onze laatste blogs ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het nieuws en speciale aanbiedingen.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This