Sikkens en duurzaamheid

Mars Natuurlijke Verf vindt het heel belangrijk dat er door de leveranciers aan bepaalde duurzaamheidscriteria’s wordt voldaan. Wij zijn dan ook blij dat verfmerk Sikkens steeds meer belang hecht aan duurzame bedrijfsvoering. Sikkens heeft dat onderverdeeld in zes hoofdstukken en deze zijn terug te vinden op de site van Sikkens.

Voor ons is het belangrijkste criterium het product zelf. Als verfhandel verkopen wij de verf. Deze moet dus ook aan een aantal voorwaarden voldoen. Dat is de reden dat lang niet alle Sikkens producten via deze website te verkrijgen zijn. Wij hebben een selectie gemaakt op basis van duurzame eigenschappen die wij belangrijk vinden.

Zoals:

  • Biobased grondstoffen
  • EU-Ecolabel
  • Zeer lage CO₂ footprint

Deze selectie bevat enkele muurverven, drie soorten grondverf, en diverse laksoorten. Voor het meest voorkomende schilderwerk heb je met deze producten ruime keuze voor de uitvoering. Zeker omdat de meeste verven in alle kleuren leverbaar zijn. Met voorkeur voor Sikkens- of RAL-kleuren.

Omdat de ontwikkelingen bij Sikkens snel gaan zullen er in de toekomst ook nieuwe  of verbeterde producten bijkomen. Wij zullen kritisch kijken of deze nieuwe producten passen in de duurzame filosofie van Mars Natuurlijke Verf. Mocht dat zo zijn nemen wij deze natuurlijk meteen op in onze voorraad.

Een voorbeeld van zo’n nieuw product is bijvoorbeeld de Sikkens BL Endurance lijn. Dit is een watergedragen product voor buiten waarmee je tot zo’n 80% reductie op de CO₂ uitstoot ten opzichte van terpentine producten kunt bereiken. Sikkens BL Endurance is reeds te bestellen via de site.

Uitgebreid verslag vind je op SchildersVak

Rubbol XD High Gloss
Alphacryl Pure Mat SF
Mars Verf Natuurlijk

Onze laatste blogs ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het nieuws en speciale aanbiedingen.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This