Duurzaamheid

Dat we sinds kort duurzame verf op de planken hebben staan wil nog niet zeggen dat we niet al  langer met duurzaamheid bezig zijn. Duurzaamheid is altijd al belangrijk voor ons geweest.

Onderhoudsinterval
In eerste instantie richten wij ons natuurlijk op het verlengen van de onderhoudstermijn van het schilderwerk. Dat is de kortste klap. Vooral voor opdrachtgevers maar zeker ook voor schildersbedrijven valt daar nog veel winst te behalen. Onze eigen verftechnische adviezen zullen altijd een lagere onderhoudsinterval nastreven. Dat kan met de moderne reguliere verven maar natuurlijk nog beter met onze bio-based verven. Deze kunnen én de onderhoudsinterval terugdringen zijn én plegen veel minder aanslag op onze schaarse grondstoffen. Dubbele winst dus.

Bedrijfsvoering
Uiteraard denken we ook na bij het gebruik van kantoorartikelen, verzendingen, materiaalgebruik en ons afval. Daar waar we een minder milieubelastende methode kunnen toepassen zullen we dat zeker doen. Eigenlijk zijn wij constant op zoek naar kleine verbeteringen die de duurzaamheid van onze bedrijfsvoering kunnen bevorderen.

Zonnepanelen
Daarnaast liggen er sinds enkele jaren 22 zonnepanelen op het dak van ons pand aan de Lobberingmaat in Meppel. Dit aantal is voldoende om bijna al onze activiteiten met elektriciteit van groene stroom te voorzien. Zowel het kantoorgedeelte, als ook de volledige groothandel zelf. Zodoende heeft iedere schilder die wel eens een blikje verf op kleur heeft laten maken (stroomgebruik via mengmachine en schudder) een iets groenere verf gekocht dan bij de collega grossier die geen zelfopgewekte stroom gebruikt. Zonder het te weten en zonder dat het een cent extra heeft gekost. Zo dragen bij aan een schonere toekomst. Dat vinden wij belangrijk.

Mars Verf Natuurlijk

Onze laatste blogs ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het nieuws en speciale aanbiedingen.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This